вторник, 15 април 2014 г.

Ваньо Шарков: Нерегламентираната употреба на лични данни е една от най-лошите практики на партиите

Партиите трябва да носят отговорност за злоупотребата с лични данни и доверие, заяви пред журналисти в Ямбол зам. председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО и зам. председател на изборния щаб Ваньо Шарков. Той е категоричен, че ЦИК трябва да започне да налага санкции при допусната злоупотреба в списъците за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети по силата на правила, които отсъстват в настоящия Изборен кодекс. Според Шарков, последствията за политическите субекти, фалшифицирали подписи по нястоящем са нищожни, защото възможностите на гражданите да защитят своите права се ограничават до актовете за сезиране на Комисията за защита на личните данни и Прокуратурата.

„Тази е една от най- лошите практики в българската политика изобщо“ каза Шарков, „и част от дългогодишната подмяна в българската политика“. Заместник-председателят на Изборния щаб на СИНЬО ЕДИНТВО съобщи, че вече двама членове на СИНЬО ЕДИНСТВО са намерили ЕГН- тата си в списъците на други партии. Стефан Ганев- областен секретар на организацията в Плевен намирасвоите данни в списък на Реформаторския блок, а Атанас Чепъков- общински председателна СИНЬО ЕДИНСТВО Бургас и какндидат за европейски депутат, единадесети влистата попада в подписка на ПП ГЕРБ.

„Искаме отговор от Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Реформаторски блок кой ще понесе отговорността за тази измама и искаме той да бъде даден преди изборите“- категоричен бе Шарков.

„Тази игра, наречена политика трябва да започне да се играе честно“, каза вторият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Бойко Станкушев. „ За това ни наричат Троянски кон на Русия в Европейския съюз, за това не почувствахме толкова години ползите от европейското си членство. СИНЬО ЕДИНСТВО играе честно тази игра. В нашата листа няма да видите министър или премиер на Тройната коалиция за разлика от листите на останалите претенденти в кампанията“, каза още Станкушев и продължи: „Пряко следствие от всичко това е загубата на вяра в нормалността, на прехода, на политическия живот, на всичко, което ни заобикаля“.

„СИНЬО ЕДИНСТВО  има претенцията да бъде иницииращ момент и двигател на обединението на десните хора. Така ще докажем и на леви, и на центристи, че правилният път е прозрачност и нормално функциониране на институциите в тази страна. Това е втората ни най- голяма цел, заедно с обединението на демократите в единна дясна партия“, заяви известният журналист Бойко Станкушев.

На пресконференцията на СИНЬО ЕДИНСТВО  в гр. Ямбол беше представена евролистата, платформата за единна дясна партия и структурата на местно ниво- Илиян Янев- областен председател в гр. Ямбол, Милен Гайдаров- общински председател, както и д- р Илиян Бъчваров- бивш директор на Националната ветеринаро-медицинска служба и дългогодишен деятел на десницата в областта.