вторник, 15 април 2014 г.

Злоупотребява ли ГЕРБ с лични данни на български граждани ?


СИНЬО ЕДИНСТВО към Бойко Борисов и Цветан Цветанов: 
Злоупотребява ли ГЕРБ с лични данни на български граждани?

Общинският председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО- Бургас и кандидат за европейски депутат, единадесети в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, Атанас Чепъков сигнализира националното ръководство на партията, че името и данните му фигурират в подписка на ПП ГЕРБ под номер 779 на страница 7790 /приложена снимка/, без той да се е подписвал в нея.

В тази връзка ПП СИНЬО ЕДИНСТВО настоява председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и дясната му ръка – бивш министър на вътрешните работи и  председател на предизборния щаб Цветан Цветанов да отговорят как името и данните на Атанас Чепъков се озоваха в подписката на ГЕРБ, злоупотребява ли ГЕРБ с лични данни на гражданите и бази данни, достъпни през общинските администрации и ако бъде доказана фалшификация и злоупотреба с лични данни, кой от ГЕРБ ще понесе отговорност и ще подаде оставка?

Националното ръководство на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО намира опитите за подмяна на десницата от страна на ГЕРБ и РБ чрез подобни манипулации за силно обезпокоителни. С тези свои действия двете формации окончателно се утвърждават като част от безпринципното политическо статукво и дискредитират идеята за дясно в България.
СИНЬО ЕДИНСТВО призовава всички свои симпатизанти, подписали се в подписката на партията, да проверят имената си на интернет-страницата на ЦИК и при наличие на несъответствия да се обърнат към ЦИК, да поискат страниците с фалшифицираните си подписи и да потърси правата си по законов ред. Твърдо убедени сме, че публичността, прозрачността и отстояването на гражданските права са единственото оръжие срещу задкулисието и подмяната.


До този момент в СИНЬО ЕДИНСТВО са получени сигнали от наши членове и симпатизанти, които фигурират освен в подписките на Реформаторския блок и ГЕРБ, също и в подписката на Християндемократическа партия, без да са се подписвали в тях.За всички получени сигнали ще бъде сезирана Комисията за защита на личните данни и ще следим за санкциите срещу тези, които злоупотребяват с лични данни.