вторник, 29 април 2014 г.

Ергин Емин: СИНЬО ЕДИНСТВО ще работи за гаранционни фондове за съфинансиране на малък и среден бизнес и общините

Усвояването на европейски средства у нас е около 50%, за да стигне до 80- 90 %, както е в Полша, Чехия, Унгария и Естония, е необходимо да се създадат съвременни гаранционни фондове. Малкият и среден бизнес трябва да прерастне в бенефициент по европрограмите заедно с общините. Този акцент от предизборната програма на СИНЬО ЕДИНСТВО направи Ергин Емин, трети в евролистата и председател на гр.сдр. ЕВЕТ, по време на участие в телевизионен дебат по БНТ. Срещу него бе Ангел Славчев от България без цензура.

„Благодарете и поднесете едно цвете на г- жа Нейнски за това, че свали шенгенските визи за България, каза Ергин Емин в отговор на Славчев, който попита какво е направила Нейнски и други политици от статуквото за България. Слагането на различни имена в един кюп не е сериозно политическо говорене, каза третият в евролистата и посъветва Славчев да прочете отчета след петгодишния мандат на Надежда Нейнски в Европейския парламент.

Със социологията не приключват изборите, категоричен бе Ергин Емин, който увери зрителите, че СИНЬО ЕДИНСТВО ще бъде приятната изненада на изборите. Той отново потвърди подкрепата на Единство за Европейски енергиен съюз, защотот той ще даде реален отпор на антиевропейските и националистически настроения в Европа.