петък, 11 април 2014 г.

Надежда Нейнски: На Станишев, Калфин и Кунева дължим пропуснатите ползи от европейското ни членство

Чух Станишев, който атакува европейската десница, че през изминалите години не е могла да даде възможност българите да усетят предимството на европейското членство. Категорично не съм съгласна с тази теза, каза водачът на европейската листа на СИНЬО ЕДИНСТВО Надежда Нейнски. Тя припомни, че в България в последните осем години управляват разновидности на Тройната коалиция. 

„Погледнете и водачите на листите в момента – Калфин и Станишев, Меглена Кунева, очаквам и от ДПС да издигнат подобен водач. Това са хората, които са отговорни за управлението на България през последните осем години. Те подписаха членството ни в ЕС с Механизъм за мониторинг, който не е свален и до днес. Това е истинската оценка за управлението на левицата, откакто България стана член на ЕС. Нашето управление остави България като страна, която се ползваше с уважението и респекта на цяла Европа“, припомни Нейнски.

Според нея СИНЬО ЕДИНСТВО ще участва активно в големия дебат за това, което предлагат левите и десните за развитието на България и Европа. „Управлението през 1997- 2001 г. постави началото на възстановяването на доверието на България в Европа и започна големите реформи, които щяха да променят живота на българските граждани. Ние смятаме, че тази традиция не само трябва да се помни, че върху нея трябва да се надгражда и в този смисъл е и амбицията на СИНЬО ЕДИНСТВО. На тези избори ще разчитаме на гласовете на сините хора. Определено считаме, че имаме шанс да спечелим мандат.

На въпрос за номинацията на Делян Пеевски за европейски депутат Надежда Нейнски каза:„ Аз го коментирам като провокация, какво цели – това БСП и ДПС трябва да кажат. При всички случаи тази номинация е провокация към общественото мнение и смятам че гласът на СИНЬО ЕДИНСТВО трябва да се чуе още по-ясно. Защото ние не се притесняваме да назоваваме нещата такива, каквито са и не направихме никакви компромиси- нещо, което се превърна в практика в българския политически живот. Не продадохме нито принципите си, нито това, в което вярваме. Смятаме, че тази цена си струва и решихме да тръгнем по този път, за да проверим в каква степен българските граждани оценяват точно такава политика“, каза още Нейнски.

СИНЬО ЕДИНСТВО бе първата партия, която регистрира европейската си листа в ЦИК.


Цялата листа може да намерите тук.

 Платформа за създаване на ЕДИННА ДЯСНА ПАРТИЯ