неделя, 19 февруари 2017 г.

Традиционната десница унижава избирателите с разделението си

Раздробяването на традиционната десница на три субекта, явяващи се поотделно на предстоящите парламентарни избори, е поредният непростим грях спрямо десните избиратели. Многократно през годините традиционната десница е попадала в идентична ситуация и всеки път резултатът е бил плачевен. Сега не само ще се „спъне трети път в една и съща тиква“, не само ще прояви жълтопаветно високомерие, не само ще ребрандира изпразнени от съдържание политически марки с нови безпринципни партньорства, но и ще занули и без това крехкото доверие на десните избиратели. Подобно безсилие, плод на лични амбиции, "исторически" компромиси , липса на политическа визия и
партийна самодостатъчност води до вихрещ се популизъм и разпад на нормалния политически процес в България.

„Новите лица“ в дясно повториха всички грешки на старите лидери, продадоха най-ценния капитал на традиционната десница – морала в политиката - и затънаха в коловозите на собственото си партийно сметкаджийство. Опитът да се заблудят и употребят десните избиратели с обещания за "надпартиийни платформи" и "единни" субекти, целят единствено оцеляването на кухи партийни абревиатури. Упорството да не се създаде единна дясна партия доведоха до омерзение у десните избиратели, които все по-трудно ще бъдат убеждавани занапред, че традиционното дясно има смисъл, послание и адекватна причина да участва в политическия процес в страната.

ПП „СИНЬО ЕДИНСТВО“ няма да участва в предстоящите избори и отказва да бъде параван на поредното раздробяване на традиционната десница и на целенасоченото довеждане на власт на БСП и ДПС. За нас подобна десница не заслужва подкрепа и доверие. Единствената проевропейска алтернатива е загърбване на личните интереси и партийните сметки и обединението в единна дясна партия. За пореден път декларираме готовността си да работим за изграждането на такава след изборите.