вторник, 15 април 2014 г.

Създаваме електронен адрес за сигнали при съмнения за злоупотреба


ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО
 НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО

По повод появилата се информация в медиите, че г-н Румен Йончев е намерил името си в подписката на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО за регистрация в ЦИК, извършихме нужните проверки и установихме, че председателят на ЗНС наистина фигурира в електронния регистър на подписалите се.

В тази връзка ПП СИНЬО ЕДИНСТВО предприема всички необходими действия, за да установи в рамките на партийната си структура дали това е провокация или злоупотреба с данни. До изясняване на обстоятелствата Националното ръководство на партията поднася извиненията си както на г-н Румен Йончев, така и на други граждани, ако има такива. Отнасяме се с пълно разбиране към възмущението им, тъй като и наши симпатизанти, членове и кандидати се оказаха в аналогична ситуация, намирайки имената си в подписките на Реформаторски блок, ГЕРБ, Християндемократическа партия и др.

Категорично осъждаме една от най-лошите практики на българските партии – да употребяват нерегламентирано бази с лични данни на свои членове и и симпатизанти и ще се борим с нея както вътре в организацията си, така и в целия партиен живот на страната. Твърдо решени сме да променим лошите наслагвания от миналото.

По този повод ПП СИНЬО ЕДИНСТВО създава специален мейл, на който приемаме сигнали, ако има и други подобни казуси - signali@sinioedinstvo.bg, за да направим своите вътрешни проверки и да потърсим отговорност в случай на злоупотреба.