понеделник, 14 април 2014 г.

Реформаторския блок злоупотребява с данни на активисти на СИНЬО ЕДИНСТВО


Областният секретар на организацията на СИНЬО ЕДИНСТВО в Плевен Стефан Т. Ганев намери името и данните си в подписката на Реформаторски блок за регистрацията им  в ЦИК, без да се е подписвал в нея.

На предоставения от ЦИК интернет адрес всеки български гражданин може да свери в чия подписка фигурира името му и по този начин да провери дали партиите са злоупотребявали с данните му и фалшифицирали подписа му.

„Аз съм един от активистите на СИНЬО ЕДИНСТВО в града, заявил съм многократно публично принадлежността си към СИНЬО ЕДИНСТВО, стоя безусловно зад каузата и принципите на партията и съм се подписал само и единствено в подписката на СИНЬО ЕДИНСТВО. Искам обяснение от Реформаторски блок: КОЙ фалшифицира подписа ми в тяхната подписка, ЗАЩО и КОЙ ще понесе политическата отговорност?
След като са си позволили да направят това спрямо мен, остава открит въпросът колко ли още подобни злоупотреби има“, се казва в писмото, с което Стефан Ганев сезира за случая националното ръководство на партията.

Националното ръководство на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО изразява острото си възмущение от подмяната, която Реформаторски блок осъществява, както по отношение на принципите и ценностите на десницата, така и по отношение на наказуемите от закона фалшификация и злоупотреба с лични данни.

Напомняме, че това поведение на Реформаторски блок се превръща в рецидив, тъй като неотдавна те направиха опит да откраднат гражданското сдружение Национален съюз Единство и да употребят името и членовете на сдружението за лични цели без знанието и съгласието им.

Поредната кражба и брутална манипулация затвърждава убеждението ни, че с подобни действия Реформаторски блок се компрометира с всеки изминал ден и не може да претендира за политическа алтернатива на статуквото.

СИНЬО ЕДИНСТВО остава единствената принципна дясна партия партия, чиято европейска листа се бори за прозрачност, откритост и спазване на европейски правила в България.