вторник, 12 май 2015 г.

Надежда Нейнски ще говори на форума в Доха за икономическото бъдеще на Близкия Изток и света

Икономическото бъдеще на Близкия изток и света е фокусът на тазгодишното издание на международния форум в Доха, Катар, който се провежда  от  11 до 13 май. В него ще вземат участие над 220 бивши президенти, премиери, министри, експерти и представители на неправителствения сектор от 64 държави.

Единственият представител от България на престижната конференция е бившият външен министър Надежда Нейнски. Тя ще говори пред форума в качеството си на президент на Съюза са малки и средни предприятия към ЕНП. Темата на нейното изказване е кризата в еврозоната и последиците за Европа, САЩ и региона.


Тридневното събитие ще обсъди глобални теми като международната и регионална стабилност, арабската пролет и перспективите пред  демократизацията на страните от Близкия Изток, намаляването на цените на петрола и  икономическата криза в региона, влиянието на променящите се енергийни модели върху глобалната геополитика, медиите и ролята им в съвременната геополитика, проблемите на човешкото развитие и човешката сигурност, възможна ли е промяна на нагласите сред американците и европейците спрямо Близкия Изток и обратно, как да се създадат повече работни места в региона, победителите и губещите в новата икономика на знанието, преодоляването на бежанските кризи, градските иновации- води, отпадъци, транспорт и новите решения на 21 в. и мн. др.