четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Христо Панчугов: Трагедията в с. Горни Лом показа всички дефекти на държавата ни

„Моите съболезнования на близките на загиналите! За съжаление тази трагедия за пореден път показва, нещо, което напоследък става все по-болезнено ясно: в България държавността и институциите са напълно безпомощни. Бяха докарани до състояние, в което не могат да решат нито един от проблемите на хората“.

Това каза водачът на ДЕСНИТЕ във Варна и Габрово и председател на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов. Той участва в заключителен предизборен дебат по ТВ 7, който бе многократно прекъсван от включвания от мястото на трагедията- с. Горни Лом, където в следствие на взрив в завод за боеприпаси загинаха 15 човека.


„Тази трагедия е отражение на всички дефекти в държавата ни. Имаме държава, която рекетира бизнеса, но когато е нужно да се намеси в последствие, за да контролира условията на труд и начина, по който се спазват правилата, тя не го прави. За съжаление местните хора виждат много добре какво се случва и са наясно с всички недоразумения в тази фабрика, но са принудени да работят там, защото няма нищо друго, нищо не функционира.  Няма икономическа среда, няма малък и среден бизнес, няма хора, които могат да бъдат насърчени  да произвеждат и да развиват региона.  Тук става въпрос за ужаса на българските политици  от това да носят отговорност и да търсят решения“, каза Панчугов.