неделя, 17 август 2014 г.

Коалиция „ДЕСНИТЕ”: Смъртта на 298 невинни показа на света, че имперската политика е готова да вземе жертви дори и в 21 век

Коалиция „ДЕСНИТЕ” организира флашмоб пред входа на посолството на Руската Федерация в памет на 298-те невинни жертви от атентата над пътническия самолет на Малайзийските авиолини, който бе свален от руските сепаратисти в Украйна точно преди един месец.
Участниците поставиха траурен венец в памет на жертвите, около който символично подредиха макети на пътническите самолети и издигнаха трансперант с наслов "Забравете Съветския съюз, не убивайте хора! Забравете Съветския съюз, оставете хората в Европейския съюз! Вън от Украйна".
От Коалиция „ДЕСНИТЕ” сме тук, за да напомним, че мирът е най-висшето благо и ние като демократи сме длъжни да го защитим. Смъртта на 298 невинни, показа на целия свят, че имперската политика е готова да вземе жертви дори и в 21 век.
Ние сме тук, защото трябва да покажем, че не може да има никаква търпимост към такава политика. Смъртта и агресията не се измерват със загубени тонове доматени консерви и кубически метри газ.

Мирът и свободното право на хората да избират къде и как да живеят са благо, което десницата винаги ще защитава. Точно това отрича политиката на Путин, който е нахлул в чужда държава.

Съпричастието, което днес сме готови да проявим с украинския народ и всички, които скърбят за загиналите си роднини е солидарността, която можем да очакваме към България, ако родината ни бъде поставена под заплаха. Всички свободни, дясно мислещи хора знаят това.