петък, 20 септември 2013 г.

Христо Панчугов и Надежда Нейнски ще бъдат представителите на СИНЬО ЕДИНСТВО в Гражданския съвет на Реформаторския блок

Партията ще предложи ПП Обединени земеделци за присъединяване към блока


Председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов и евродепутатът Надежда Нейнски бяха излъчени за представителите на партията в Гражданския съвет на Реформаторския блок. Решението бе взето с пълно мнозинство от Националното представителство на СИНЬО ЕДИНСТВО, което проведе редовно заседание днес в София.

Заместващи членове ще бъдат Мартин Димитров и Ваньо Шарков.

Партията взе решение още да предложи на вниманието на Гражданския съвет в Реформаторския блок кандидатурата на ПП Обединени земеделци за присъединяване към блока. ПП Обединени земеделци бе част от Синята коалиция.

Избрани бяха и председателите на комисии по ресорни политики в партията. Димо Гяуров оглавява Комисията по национална сигурност, правосъдие, вътрешен ред и правни въпроси. Д-р Ваньо Шарков застава начело на Комисията по здравеопазване и социална политика. Мартин Димитров ще отговаря за Комисията по икономика и енергетика, Надежда Нейнски оглавява Комисията по външна политика и Европейски съюз, кметът на Свищов Станислав Благов поема Комисията по административна реформа, регионална политика и местно самоуправление. Бившият зам.-министър при управлението на ОДС Венцеслав Панчев застава начело на Комисията по образование, наука, култура, медии и гражданско общество, доцентът от Тракийския университет и областен председател на СИНЬО ЕДИНСТВО в Стара Загора Мирослав Стефанов оглавява Комисията по земеделие, храни и екология, а изпълнителният директор на Съюза за малки и средни предприятия-България Димитър Н. Иванов поема Комисията по малък и среден бизнес.