понеделник, 9 септември 2013 г.

СИНЬО ЕДИНСТВО призовава за публични заседания на Гражданския съвет на Реформаторския блок

СИНЬО ЕДИНСТВО подновява предложението си за провеждане на публични заседания на Реформаторския блок, като призовава Гражданския съвет на Реформаторския блок заседанията му да се излъчват на живо.

Преди повече от месец от партията отправиха подобно предложение към другите формации от блока, което остана без отговор.

За да се неутрализират неверните и манипулативни интерпретации в медиите от заседанията на Гражданския съвет на Реформаторския блок, СИНЬО ЕДИНСТВО призовава за публичност и прозрачност на целия процес по изграждането на блока, функционирането на Съвета, както и изработването на реформаторските политики.

Обявявайки се остро срещу задкулисието в политиката и липсата на прозрачност при изработване на управленските решения, Реформаторският блок следва да даде пример за нов, модерен тип правене на политика- за откритост на политическия диалог между партиите и гражданите, както и за комуникация в реално време с реформаторски настроеното мнозинство от българските граждани.

Напомняме, че Гражданският съвет на Реформаторския блок ще бъде обявен официално във вторник в 11.00 ч. в зала „Мати” на НДК.