четвъртък, 5 септември 2013 г.

Предложението на Синьо единство - Пловдив за промяна на наредбата за прием в детските заведения вече е внесено в Общинския съвет в града

От Синьо единство – Пловдив внесоха предложение в Общинския съвет за промяна на наредбата за прием в детските заведения.

Жалба срещу нововъведената точкова система е изпратена и до Комисията за защита от дискриминация.

Повече от 30 родители са се свързали с партията като основният проблем за тях е, че при класирането децата им са били дискриминирани.

От Синьо единство предлагат всяка детска градина да приема деца само от района около нея. Според координатора на партията в Пловдив Костадин Шанков по този начин всяка ГРАО служба може ежегодно да предвижда колко места ще са нужни и общината да не бъде изненадана.

От партията настояват в методиката да отпадне критерият месторабота, тъй като родителите на много от децата, записани в Пловдив, работят на територията на общината, но всъщност са от други населени места.

От Синьо единство ще атакуват и Наредбата за търговската дейност на Община Пловдив, както и тази за чистотата в града, тъй като според тях средствата на пловдивчани се управляват некачествено.

Източник: dctv.bg