четвъртък, 27 декември 2012 г.

НС ЕДИНСТВО подкрепя Инициативния комитет на Синята коалиция ПРОТИВ АЕЦ „Белене”



Национален съюз ЕДИНСТВО подкрепя Инициативния комитет на Синята коалиция ПРОТИВ АЕЦ „Белене” и призовава всички свои членове и симпатизанти да гласуват с НЕ на референдума, който ще се проведе на 27 януари 2013 г.

В Инициативния комитет участват трима членове на НС ЕДИНСТВО – Мартин Димитров, д-р Ваньо Шарков и Светлана Георгиева. Те са известни с последователните си дългогодишни публични позиции против строежа на АЕЦ „Белене”.

 „Призовавам правителството и НС да не бързат с АЕЦ „Белене”. Става въпрос за една остаряла технология.  Зависимостта от Русия ще стане още по-голяма.” , Мартин Димитров, 15.12.2009 г.

„За Синята коалиция решението да се спре АЕЦ „Белене” не е нито русофобско, нито американофилско. То е българско. И съобразено с правните норми в ЕС, в който България членува”, Надежда Нейнски, 26, 04. 2012

„Строителството на „Белене” е предвидено на разлома във Вранча, който е сеизмична зона. Оценката на всички експерти е, че там не трябва да се строи атомна електроцентрала”, Ваньо Шарков, 15.04.2011 г.
                                                                                 
Темата "Свищов и АЕЦ"Белене" не е крайъгълният камък на процесите в града. Свищов е град с много сериозни традиции, град с жители, които имат самочувствие и без АЕЦ „Белене”, Станислав Благов, 20.08.2007 г.

Аргументи и информация за инициативния комитет: www.stopbelene.eu
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/StopBelene