четвъртък, 13 декември 2012 г.

Шестима изявени седесари от региона отиват в “Единство”


Шестима седесари от област Велико Търново участваха в създаването на Гражданско сдружение “Национален съюз Единство”, което бе учредено в събота в град Пловдив. Това са кметът и зам.-кметът на Свищов – Станислав Благов и Емил Димитров, както и председателят на Общинския съвет в дунавския град – Светлана Георгиева. 

Бившата шефка на образованието в община Велико Търново – Румяна Йорданова, и д-р Стела Денчева от Павликени, която е зам.-председател на областната структура на сините също са присъствали на срещата. Шефът на СДС Горна Оряховица д-р Миролюб Кожухаров и Калина Прокопиева са били представителите на железничарския град.

“Не се срамувам от това, което правя. Не искам да живея в лъжа, а вече ясно лъсна договорката между ръководството на СДС и ГЕРБ. Не приемам да се отрича направеното от ОДС, не приемам от партията да бъдат изключвани хора заради различното им мнение”, коментира Румяна Йорданова, която все още не е подала заявление за напускане на СДС.

Гражданско сдружение “Национален съюз Единство” бе създадено в Пловдив от евродепута от Синята коалиция Надежда Нейнски, която напусна СДС, изключените от сините депутати Мартин Димитров и Ваньо Шарков и лидера на МСДС Христо Пачунгов, който също доброволно прекрати членството си в партията. “Инициативата за създаването на съюз Единство бе на младежите в СДС – това са децата, които бяха на раменете на родителите си по време на протестите преди 23 години”, коментира Нейнски.

“Със създаването на това сдружение искаме да катализираме процес на обединяване на десницата. Целта ни е да създадем единна дясна партия на основата на Синята коалиция”, заявиха от Единство.

Автор: Весела КЪНЧЕВА