петък, 14 декември 2012 г.

И оргсекретарят Е. Димитрова напусна СДС, сдава ключовете на бившия председател д-р Т. Даскалов


Вчера молба за прекратяване на членството си в СДС пусна и друга емблематична фигура за партията в Благоевград - дългогодишният секретар на общинската организация Елена Димитрова.

Тя изпрати заявлението си сканирано и подписано на електронните пощи на централата на СДС в София и на главния секретар на партията Константин Арабаджиев.

Мотивите на Димитрова, която членува в партията от 1997 г., а работи като секретар от началото на 2004 г., са аналогични с тези на досегашния вр. и. д. председател на СДС в Благоевград Атанас Георгиев, който обяви, че напуска ден по-рано. Неприемане на политиката, която ръководството на СДС провежда през последните месеци, начинът, по който се администрира партията, откакто се оглавява от Емил Кабаиванов, и едноличното му решение да отмени двете насрочени отчетно-изборни общински конференции в Благоевград са посочени като основни причини в заявлението за напускането. 

Както съобщихме, миналата седмица тя и проф. Ат. Георгиев станаха учредители на Гражданско сдружение "Национален съюз Единство", който бе сформиран от над 70 отлюспени седесари, сред които евродепутатът Надежда Нейнски, депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Цветан Костов и Кирчо Димитров, кметът на Свищов Станислав Благов и др.

Вчера бе и първата сряда, в която Димитрова не отключи офиса на СДС в Битовия комбинат за редовната седмична сбирка на членове на СДС, които отскачат в този ден да се видят, ако са свободни, дори и без да има конкретни партийни задачи за решаване. 

След като близо 9 години служебният компютър и бюрото бяха нейно работно място, където на доброволни начала и без заплата събираше членския внос, кореспондираше в централата на СДС и партийните организации в областта, плащаше сметките на офиса, организираше събрания, конференции, избори и т.н., тя сдаде ключовете на последния редовен председател на СДС в Благоевград д-р Тони Даскалов. 

Снимка: Дарик