четвъртък, 21 март 2013 г.


Служебният премиер Марин Райков днес ще се срещне с Мартин Димитров от HC Единство и с лидера на ДСБ Иван Костов, които бяха съпредседатели на парламентарната група на "Синята коалиция" в предишното Народно събрание. Темата на разговора ще е изборният борд към Министерския съвет.

В сряда премиерът изпрати писма до политическите сили от предишния парламент, в които иска те да посочат списък с представители на кои неправителствени организации и наблюдатели да се включат в изборния борд. Покана да се включат ще получат и международните организации, които ще наблюдават предсрочния вот.

Все още се обмисля дали да има и партийни представители, както се съставя Централната избирателна комисия (ЦИК), или да се включат само наблюдатели от неправителствения сектор.

Изборният борд ще бъде различна структура от подготвяните обществени съвети по сектори към някои министерства и към правителството. Кабинетът е отправил покани към представители на протестиращите и на неправителствения сектор, но те все още не били излъчили кой да ги представлява.