петък, 16 август 2013 г.

Позиция на Реформаторския Блок

по повод преодоляване на президентското вето и опитите на управляващата коалиция за нагнетяване на обществено напрежение



След днешното гласуване в Народното събрание, България официално е управлявана от БСП, ДПС и Атака. Подобна коалиция не може да получи доверието дори на малцинството от българските граждани, което е гласувало за трите управляващи партии.
За да останат във властта на всяка цена и защитят интересите на задкулисните си покровители, управляващите организираха безпрецедентен „контрапротест“, с който застрашиха гражданския мир в столицата и направиха съзнателен опит да противопоставят български граждани едни срещу други.

Опитите на кукловодите от Държавна сигурност и създадената от тях мафия да разделят българската нация на етнически признак, на бедни и богати, на хора от София и от страната, продължават постоянно още от времето на т.нар. Възродителен процес, когато подобни „импровизирани манифестации“ бяха организирани срещу българските граждани от турски етнически произход.
Съюзените днес върхушки на ДПС и Атака са инструмент на това разделение, продукт на същите служби и на същата мафия.

Изказваме съпричастност с участниците в протеста, които не се поддадоха на тези провокации и мирно заявиха позицията си срещу новата коалиция и гласуването на бюджета, чрез който българските граждани ще бъдат обременени с нов милиард дълг, без яснота за начина, по който тези пари ще бъдат изхарчени.

Изходът от дълбоката политическа и икономическа криза преминава през незабавна оставка на тази нечиста коалиция и нови избори. Реформаторският блок ще бъде гаранция срещу разделението на българската нация и ще търси единство на всички български граждани, без разлика на техния етнос, вероизповедание или социално положение, срещу властта на мафията. Точно тази власт и свързаната с нея корупция причиняват бедността и изостаналостта на големи части от обществото и цели региони на страната.