сряда, 21 май 2014 г.

Подкрепете ме с номер 9 в бюлетината, защото съм доказала, че мога да защитавам българския национален интерес в Европа, призова Надежда Нейнски в Стара Загора

„В тази кампания отново не се дебатира въз основа на фактите и направеното през годините, а се сипят единствено обещания, каза през симпатизанти в Стара Загора водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Надежда Нейнски. „И кои са водачите на останалите листи?!“, попита риторично тя – „Калфин, Станишев, Кунева, Хюсменова- хората, които ни управляваха през последните години. Най-тежките доклади по Механизма за мониторинг бяха по времето на Тройната коалиция. Това е оценката на Европа за тях! А сега тези хора са не само в листите, но са и техни водачи“, посочи Нейнски.

„Много е важно кой ще говори в Европа, защото там някой трябва да казва истината. Единственото, което може да върне доверието на хората, е истината и почтеността“, продължи пред аплодиращите симпатизанти Нейнски. Водачът на листата с номер 9 говори за необходимостта от силен български глас в ЕС, който да защитава, както българските национални интереси, така и да участва с авторитет, с компетентност и с визия в решенията на Съюза, свързани с общата енергийна политика, присъединяването на Западните Балкани и динамиката на реформите в него.

„Никой от нас не си позволи да проиграе българските национални интереси, защото имахме национално достойнство“, каза Надежда Нейнски, когато коментира управлението на правителството на ОДС през 1997-2001 г. Бившият външен министър говори и за подмяната в дясното политическо пространство. По нейно мнение, това, което позволи „други да влязат в обувките ни“ и да разрушат българската десница, са компромисите. „Не грешките, не несвършената работа, а компромисите. Затова сега пътят на СИНЬО ЕДИНСТВО е безалтернативен“, е категорична тя.

„Тежестта за това младите хора да се развиват, да печелят и да успяват е все още на нашите плещи и ние трябва да изнесем тази битка докрай. Трябва да ги научим с личния си пример, че лесният път никога не е верният път“, каза Нейнски и призова за подкрепа на СИНЬО ЕДИНСТВО по пътя на обединение на десницата.

Решението на СИНЬО ЕДИНСТВО да се яви за първи път на избори заедно със своите партньори-гражданските сдружения ЕВЕТ и „Обединени земеделци и демократи“, с Платформа за създаване на единна дясна партия, е израз на политическо лидерство. То съчетава младостта на нашата партия, зрелостта на опита и огромното ни желание за успех. Това каза пред препълнената зала председателят на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов. „Ние отказваме да бъдем част от поредната постройка тип „кула от пясък“, каквато е РБ, затова поемаме по своя път и към сърцата на хората“, продължи Панчугов и посочи като доказателство за искреност и почтеност биографиите и действията на всеки един от кандидатите в евролистата на СИНЬО ЕДИНСТВО.

„Голяма част от политическите партии, които се явяват на тези евроизбори са купени от олигархията и под благовидния предлог, че ще се борят с нея, защитават тъкмо нейните интереси. Нямаме друг избор, освен да убедим хората, че трябва да се гласува за СИНЬО ЕДИНСТВО, която е единствената принципна формация без зависимости, тежести от миналото и не е обладана от популистки обещания“, заяви на свой ред пред съгражданите си старозагорецът Моньо Христов. Четвъртият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, който е и председател на „Обединени земеделци и демократи“, бе бурно аплодиран и посочен от хората в залата като пример за достоен и уважаван човек след 20-т годишна политическа кариера и три мандата като народен представител от десницата в българския парламент.


„В основата на всеки правилен избор е информацията. А апатията- това е нежеланието да бъдеш информиран, затова тя е толкова опасна“, заяви и най-младият кандидат за Европейски парламент на СИНЬО ЕДИНСТВО 24-годишният Живко Иванов. По негово мнение е жизненоважно да се отправят послания, които събличат фалшивите одежди на изкуствените партии и формации, на тези, които работят за конкретни благодетели, а не за ценности и идеи. Иванов припомни думите на Айнщайн, че разрушаването на света няма да дойде, поради злото на злите, а заради бездействието на безразличните. И призова да се гласува за бъдещето на новата дясна партия с № 9 в бюлетината на 25 май.