петък, 9 май 2014 г.

Нейнски пред симпатизанти в Мездра: Няма да допусна да оспорват смисъла на демократичните промени, които извърши правителството на ОДС

В момента се оспорва смисълът на демократичните промени в България, които извърши правителството на ОДС. Явно или тайно се наслагва убеждението, че тези промени бяха грешка. Приех да участвам в европейска кампания, за да проведем дебата за смисъла на пътя, за европейския ни цивилизационен избор и няма да позволя да се дискредитира постигнатото. Това каза пред симпатизанти на СИНЬО ЕДИНСТВО в Мездра, водачът на европейската листа под № 9 в бюлетината Надежда Нейнски.

„Споделям мнението, че хората преживяха много трудности, че допуснахме немалко грешки, ние, политиците от традиционната десница платихме  висока политическа цена за това, но със сигурност знам едно: европейското членство на България няма алтернатива“,  категорична бе Нейнски.

Тя увери, че винаги ще се противопоставя на тезата, че за да живеем зле днес в България, виновен е Европейският съюз. Нейнски припомни, че договорените от НДСВ квоти в земеделието, облагодетелстваха шепа едри земевладелци, които днес с европейски субсидии си купуват джипове, яхти и самолети.

„Днес всички са радетели за енергийна диверсификация, но питам аз когато бяха в управлението НДСВ, Тройната коалиция и ГЕРБ защо подписваха договорите за 90 % зависимост на България от руски енергийни доставки и защо тогава не бяха за енергийна диверсификация?!“. 

Водачът на СИНЬО ЕДИНСТВО припомни, че НДСВ дойде на власт с тезата, че са по-доброто СДС, но затвори преждевременно 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, рестартира АЕЦ Белене, отвори черните каси на енергийната олигархия, а днес при политика на свършените факти Кунева се обявява за Европейски енергиен съюз.

Нейнски смята, че сега смисълът е да очертаем критична маса от хора, които искат да променят статуквото, „защото тази промяна не е по силите на един човек или на една партия. Ако ние от СЕ се примирим, ако вие се примирите – това е безнадеждност“, каза Нейнски и допълни: „Не искам да се съглася, че е нормално да идват на власт хора, които да подслушват, които да мачкат, които ти крадат бизнеса, ако не гласуваш за тях – не искам да оставя на децата си такава България“.

„Синята идея беше прекрасна и вярвам, че може да бъде възродена и реализирана. Затова аз вече искам властта“, каза на свой ред вторият в листата Бойко Станкушев. „Тук съм, за да помогна на тези млади хора с моите 60 години- години, в които съм се чувствал унижен, огорчен, мачкан, но сега знам, че не могат да ме излъжат повече. От вас зависи – да не ви лъжат повече!“, заяви Станкушев. 

Според председателя на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов средата, в която протичат тези европейски избори, е изключително враждебна, а българската държавност бива съсипвана целенасочено. „Смята се, че вече всичко е за продан – от гласовете, през партийните структури до медиите и държавните институции. Аз обаче, няма да се оплаквам, както моите приятели от Реформаторския блок, че видите ли не ни допускат до дебатите, до голямата игра и заради това няма да успеем. Щастлив съм, че в нашата общност, на СИНЬО ЕДИНСТВО няма мрънкане, няма колебание, има достойнство и решителност да променим обстоятелствата“. 

„Искам ясно да кажа на всички: не, ние не сме някакви безумци, или луди оптимисти- вие тук в тази зала, всеки един от вас си заслужава усилието, което полагаме в момента. За мен е чест да бъда лидер на партия, която се изправя пред вас с тази листа от 17 човека и с нейния водач – Надежда Нейнски. Това са хора, които демонстрират силна идентичност и силна воля да променят обстоятелствата. За мен Надежда е европейското дясно лице на България. За нас хората са от значение, тяхната биография е от значение, отказът им да се продадат е от най-голямото значение“, каза лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО. 

„Ние сме единствената принципна дясна партия и затова си струва да гласувате с № 9 на тези европейски избори“, увериха на свой ред председателят на Изборния щабСтанислав Благов и председателят на Общинската организация на СИНЬО ЕДИНСТВО в Мездра Славей Младенов.