петък, 23 май 2014 г.

Водачът на СИНЬО ЕДИНСТВО с номер 9 Надежда Нейнски дари класическа и съвременна българска литература на библиотеката в столичното читалище „Светлина“

По случай утрешния ден на българската писменост и култура 24 май водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Надежда Нейнски дари книги на библиотеката на столичното читалище „Светлина“.

Сред дарените произведения бяха българска класика от Иван Вазов, Ботев и Стамболов, както и съвременни български поети и писатели сред които Теодора Димова, Иван Теофилов и др.

Нейнски подари на библиотеката и голямо количество историческа и политическа литература, събирана през годините от нея в качеството й на външен министър, лидер на СДС, зам. председател на НС и европейски депутат.

От библиотеката разказаха, че в последните години нараства търсенето към подобен тип литература, свързана с прехода и най-новата история на България. Те се похвалиха с близо 1000 записани читатели и потвърдиха, че се връща интересът на българите към читалищните библиотеки.

„Ние, на свой ред, решихме да подпомогнем именно една читалищна библиотека, защото българското читалище е уникална за ЕС културна институция, която трябва да пазим и развиваме както с европейски средства и с целенасочена национална политика, така и с личните усилия на всички нас“, каза Нейнски.

„За мен като десен политик и кандидат за европейски депутат е важно да имаме не просто работни места, а високо платени работни места. Това се реализира през инвестиции в образованието, интелектуалното развитие, иновациите и обучението през целия живот“, заяви водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО.

Тя поздрави служителите в читалището с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, благодари им за усилията, които полагат да съхранят жива националната културна и литературна традиция и пое ангажимент, ако бъде избрана за европейски депутат, да подпомага усилията чрез европейски средства да започне процесът по дигитализация на архива и на читалищните библиотеки.


_________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW