вторник, 27 май 2014 г.

Ваньо Шарков: Кунева не може да представлява десницата в Европа

Минути, след като стана ясно, че създателката на "Синьо единство" Надежда Нейнски получи минимална подкрепа и няма да представлява България в Европарламента, разговаряхме с един от най-ярките представители на новата формация - Ваньо Шарков. 

Г-н Шарков, разединението в десницата за евровота оказа ли се от решаващо значение? Надежда Нейнски получи около процент и няма да представлява страната ни в Брюксел.

Определено. Няма български избирател, който да гледа с добро око на всякакви раздели, но в крайна сметка разговорите ни с Реформаторския блок бяха прекратени не по наше искане. Така че няма двусмислие.

Успокоява ли ви това, че сте млада партия и Синьо единство за първи път се явява на избори?

Мина една година, откакто сме създадени като политическа формация и ще продължим да отстояваме тезата, че в България трябва да има обединена, силна десница, за да се излезе от кризата.

Всички пътища ли са изгорени между вас и десния блок?

Всичко зависи от това да не си позволяваме да правим компромиси с десницата в България.

Тоест смятате, че десницата няма да бъде представена в Европарламента?

В момента не знам дали и как ще бъде представена. Знаем, че партия, която претендира да е дясна, не би трябвало да мачка дребния и средния бизнес и да използва полицейски методи. От друга страна, колегите от Реформаторския блок предпочетоха да направят съюз с хора, които са част от либерална Европа, в което няма нищо лошо, защото могат да правят това, което сметнат за най-добре.

Не смятате, че Меглена Кунева може да представлява българската десница?

Определено смятам, че Кунева не представлява българската десница.

Източник: Vsekiden.com