събота, 10 май 2014 г.

Политиката на Путин е подигравка с ЕС и нациите

Гласувайте с № 9 в интегралната бюлетина. Като гласуваме за Европа и за парламента на Европа, ние гласуваме за бъдещето на България. България като част от европейската общност. Това каза Костадин Шанков, кандидат за евродепутат от листата на СИНЬО ЕДИНСТВО в ефира на Радио Пловдив.
Младият зам. председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО заяви като своя лична мотивация в битката за евровота работата с и за младите хора в страната.

„Политиците трябва да започнат да говорят ясно и директно. Политическият език у нас компрометиран, не казва нищо и е обезценен“, заяви Шанков и допълни, че чувства истинско отвращение от мисленето и фразеологията, който използват лицата на политическия елит у нас, както и доскорошни евродепутати. 

Шанков е категоричен, че когато те си позволяват да заявяват- „Аз съм от малка България“, демонстрират комплекс и искат извинение за собствената си безпомощност и липса на капацитет. „Ние сме от БЪЛГАРИЯ! И работата на европейския депутат е да защитава националните интереси на своята страна, без значение коя е тя. Ако не успява, значи мястото му не е там“, е категоричен Шанков. 

„За да имаме равнопоставено партньорство в ЕС е необходимо самочувствие. А истинско, покрито самочувствие могат да имат само компетентни и принципни в политиките си личности. Затова е важно представителството ни в ЕП. Европейският съюз не може да реши нашите проблеми. Единствено евродепутатите, които изпращаме там, могат да помогнат за решаването им, но това трябва да бъдат хора с визия и принципни в отстояване на позициите си. Такива принципни хора ние трябва да изпратим там“, продължи Костадин Шанков. 

Зам. председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО напомни, че според изследвания близо 50 % от българите заявяват, че не се чувстват европейци и обвини за това правителствата от 2001 г. насам. „Българите не усетиха ползите от това, че сме в ЕС, защото в управлението нямаме хора, които да работят за това“, каза Шанков и отново призова да се гласува са № 9!
 
„Това което Путин прави, „призива“ му да не се провежда референдум в Донецк – това е подигравка към ЕС и нациите, които трябва да намерят адекватен отговор“, каза кандидатът за евродепутат на СИНЬО ЕДИНСТВО по повод събитията в Украйна и продължи: „Украйна налага преразглеждане на енергийната политика. Третият енергиен пакет е политиката, която ще защити България и нейната независимост. Не само България, но и целия ЕС“.

Според Шанков Украйна е жертва на експеримент на Русия и на президента Путин. „Той иска да види до къде може да стигне в агресията си, без да има адекватна реакция от трети страни. Когато говорим за България в ЕС, ние трябва да мислим и за енергийна независимост и за отношенията ни конкретно с Украйна“.