четвъртък, 15 май 2014 г.

Подписахме Антикорупционния договор на „Прозрачност без граници“

Главният секретар на СИНЬО ЕДИНСТВО Димитър Иванов подписа от името на партията и европейската листа Антикорупционен договор за прозрачност, отчетност и почтеност на европейските институции и политики. 

Договорът бе предложен за подписване на всички кандидати и партии, участващи в изборите за членове на Европейски парламент от Асоциация „Прозрачност без граници“.

„СИНЬО ЕДИНСТВО е млада дясна партия, но в нея има политици, които през годините с делата си ясно са показвали как се борят с корупцията или със съмненията за такава - за разлика от много други представители, които днес подписват този договор и са били част от управленията през последните години. Тяхното бездействие е причина за мониторинговите доклади на ЕК, в които корупцията е посочвана традиционно като един от най-големите проблеми в България заедно с липсата на политическа воля за борба с корупцията“, каза Димитър Иванов.

Според него България за жалост е много далеч от европейските антикорупционни нива и практики. Простият пример за това е, че когато в Европа има само съмнения за корупционен скандал, политиците се оттеглят и следват оставки, докато в България следва снишаване и „всяко чудо за три дни“.

Подписи под Антикорупционния договор поставиха БСП, ДПС, ГЕРБ, РБ, АБВ и др.

 _____________________________________________________


Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW