сряда, 14 май 2014 г.

Айрин Алик: Кунева непрекъснато отказва дебат с Надежда Нейнски за енергетиката

„Създаването на гаранционни фондове, които да отпускат пари за кандидатстващите бенефиценти- общини, малки и средни предприятия,  в частта за съфинансиране, са един от механизмите за подпомагане на българските производители. Друг механизъм е субсидиране от страна на държавата, чрез което производителите да могат да брандират, етикетират и произведат висококачествена стока за износ, която да бъде конкурентноспособна на европейския пазар“, това каза Айрин Алик в участието си в предаването „Още от деня“ по БНТ.

На въпрос, дали тази кампания за Евроизбори 2014 е достатъчно смислена, осмата в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО заяви, че няма как да е бъде смислена, при условие, че кандидатите масово отказват какъвто и да е дебат, като даде за пример постоянния отказ от страна на Меглена Кунева да се яви на диспут с Надежда Нейнски, водач на евролистата на Единство.

„Наш национален интерес е и останалите страни от Западните Балкани да бъдат част от Европейския съюз и България трябва да играе важна роля в процеса на присъединаването им.  Това важи в равна степен за Македония, Сърбия, Черна гора, включително и за Турция- при покриване на условията за влизане в Общността“, е категорична Айрин Алик, която коментира темите свързани с евроскептицизма и разширяването на ЕС.

По мнение на кандидата за евродепутат, последните няколко правителства, провеждат политика, която не защитава българския национален интерес  и не използват възможностите, които дава членството на България в Съюза. Нещо повече: „Те обслужват интересите на партии, производни на Тройната коалиция и работят изцяло за подхранване на  евроскептицизма в България“. Това са управления, които винаги са гледали „по-скоро на Изток, отколкото на Запад“, настоя Алик.

Айрин Алик коментира и въвеждането на обща европейска минимална работна заплата.   „Абсолютно невъзможно!“-  каза тя. „Всяка държава трябва сама да решава дали иска да въведе минимална работна заплата. Това е свързано с икономическата обстановка, спецификите и възможностите й“.

_________________________________________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW