понеделник, 19 май 2014 г.

Надежда Нейнски в Сливен: Демокрацията не е дестинация, тя е път

Оказа, че демокрацията не е дестинация, не е място, в което пристигаш. Тя е път, по който трябва да минеш, начин на живот и начин на мислене. Това каза пред симпатизанти в Сливен водачът на листатата на СИНЬО ЕДИНСТВО с номер 9 Надежда Нейнски.

Тя, заедно с лидерите на гражданско сдружение ЕВЕТ Ергин Емин и гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“ Моньо Христов поднесоха цветя на паметника на жертвите на комунистическия терор и се включиха в младежката кампания за толерантно общуване с посланието: „Промени обстоятелствата! Гласувай срещу омразата“.

Срещата със симпатизантите бе прекъсната от възрастната лекарка д-рЛилия Цачева, която едва изкачи стълбите до залата, само за да стисне ръката на Надежда Нейнски. „Няма да крия, че съм страхотно развълнувана от този жест. Била на много събрания и знам какво струва на един човек на нейните години да дойде на такава среща. Благодаря й за достойнството, за силите, които ми вдъхна и за примера, който даде на всички ни“, каза Нейнски.

„Големите промени, които правителството на ОДС извърши в България, бяха постлани с огромни трудности и съпротива от страна на всички онези, които днес оглавяват европейските листи- и Калфин, и Станишев, и Кунева, и Волен Сидеров. Тези хора направиха всичко възможно България да няма европейска перспектива. Когато Първанов, Кунева и Сакскобурготски подписаха договорите за ЕС и НАТО, един журналист в София ме попита дали не съжалявам, че исторически не ми се е случило аз да подпиша тези договори, след като толкова много работих за тази кауза. Отговорих му, че аз съм демократ преди да съществува СДС и винаги съм смятала, че шансовете на България са да бъде част от едно европейско демократично общество. Но това, че тези хора бяха принудени от политиката на ОДС да подпишатевроатлантическите договориза мен е историческото завоевание на десницата“, каза Нейнски.

Тя настоя младите лидери на десницата да не забравят цената на пътя. „Когато човек получи нещо наготово, той не може да го оцени. Когато обаче знаеш цената на пътя, много по- трудно го сдаваш. България има нужда от сериозен политически дебат между сериозни партии, които познават пътя си и държат на него като СИНЬО ЕДИНСТВО.Затова аз не мога да бъда в Реформаторския блок, продължи Нейнски . Различията между СИНЬО ЕДИНСТВО и РБ са принципни. Ние смятаме, че десницата трябва да се откаже от компромисите, за да продължи напред. И няма как от поредния компромис да направим ренесанс. По никакъв начин! Само ще обезверим още повече хора, категорична бе Нейнски. 

Третият в европейската листа на СИНЬО ЕДИНСТВО Ергин Емин изрази убеденост, че ДПС нарочно държи хората по регионите в гето, не им дава европейска перспектива, за да употребява вота им на избори.„Всички други партии, както виждаме сега и ГЕРБ, очакват след изборите да се коалират пак с ДПС, за да направят  уж ново правителство в рамките на този парламент“, каза Ергин Емин. Той изрази увереност, че единната дясна партия ще се състои около СИНЬО ЕДИНСТВО след изборите. „Аз идвам при вас от Родопите и искам да ви кажа, че всички там са сини хора в душите си – бедни са, но са морално чисти- и тези хора чакат създаването на една обновена млада дясна партия, стъпила върху традициите от миналото“.

„Основното, което ни събранас от СИНЬО ЕДИНСТВО, ЕВЕТ и Обединени земеделци и демократи беше, че през тези 25 години ние нито за миг не се отказахме от идеите си, не тръгнахме нито наляво, нито в друга посока, защото вярваме, че развитието на България може да бъде постигнато само през истинско и силно дясно управление. Считаме, че такова управление беше нашето управление 1997-2001, защото то заби жалоните на пътя ни към Европа и НАТО. През годините, в които не сме на власт, България постоянно се лашка между разни популисти, комунисти, социалисти, пожарникари, милиционери и т.н.“, каза на свой ред председателят на гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“ и четвърти в европейската листа на СИНЬО ЕДИНСТВО Моньо Христов. Той е убеден, че СИНЬО ЕДИНСТВО ще бъдат приятната изненада на тези избори и след тях „ще направим нормална дясна партия, защото в момента Реформаторският блок само опорочава тази идея“, каза Христов.

Общинският председател на СИНЬО ЕДИНСТВО в Котел Христиана Денчева изброи своите 9 причини да гласува за водача на листата на Синьо Единство:


Искам да ме представлява интелигентен човек

Искам да ме представлява човек, който да уважава европейските ценности

Искам да ме представлява човек, който не е обвързан с комунистическата номенклатура и не само не е обвързан, не е наследник, но и не живее с човек, който е обвързан с тази номенклатура

Искам да ме представлява човек, който не е изпълнен с фашизоиден национализъм и признава етническата толерантност

Искам да ме представлява човек, който не е бил в Държавна сигурност

Искам да ме представлява човек, който не е обвързан с олигархията

Искам да ме представлява човек, който ще защитава българските, а не руските интереси

Искам да ме представлява човек, който се е доказал във времето

Искам да ме представлява човек, който не ме кара да се срамувам, че съм гласувала за него

__________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW