четвъртък, 1 май 2014 г.

Ергин: Европа може да подкрепи националните приоритети, но не и да ги създаде!

Интересите на България са на първо място. Според СИНЬО ЕДИНСТВО водеща е енергийната независимост на България от Русия, затова подкрепяме приоритета на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за създаване на Европейски енергиен съюз- за да няма Европа на две скорости.

На България е нужна задължителна диверсификация на източниците на газ. „Южен поток“ диверсифицира тръбата, но не и източникът, той отново е Русия.

Тази тема застъпи Ергин Емин, трети в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО, която е под номер 9 в бюлетината за евровота по време на участието му предизборния дебат на БНТ. 

„Европа може да подкрепи националните приоритети, но не и да ги създаде!“, категоричен бе Емин.

България е направила своя цивилизационен избор още преди 17 години, когато заехме категорична прозападна позиция и ориентирахме страната към ЕС и НАТО. Миналата седмица Надежда Нейнски инициира международна конференция за регионално сътрудничество в Свищов. Там дадохме отговор на въпроса как да се подпомагат малките и средни предприятия в Дунавския регион и как да има социално подпомагане.

Нужен е национален механизъм за подпомагане на малките и средни предприятия, настоя Ергин Емин. Той подчерта, че има национална програма в сферата на малките и средни предприятия, но тя не се изпълнява. Ергин Емин отново подчерта, че едва 50% от еврофондовете се усвояват. Причината затова според него е в липсата на средства за съфинансиране, затова трябва да се направят гаранционни фондове.

„Гласувайте за СИНЬО ЕДИНСТВО. Ние знаем десните отговори на проблемите. Обстоятелство е, че има корупция. Обстоятелство е, че има неработеща администрация. Обстоятелство е, че има ниско усвояване на средства от ЕС. Обстоятелство е, че има неработещ малък и среден бизнес. Затова нека променим обстоятелствата с номер 9 в бюлетината!“, призова Ергин Емин.