вторник, 20 май 2014 г.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Бяла Слатина с послание към идните поколения


Христо Панчугов, председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО, Бойко Станкушев, втори в евролистата, Айрин Алик- на осмо място в листата и Ваньо Шарков, заместник председател на изборния щаб, се срещнаха с граждани и членове на Единство в град Бяла Слатина. Заедно с представители на местната организация те вградиха в камбанарията капсула на времето с послание за идните поколения, която гласи:

                                                 
  Завет към идните поколения!

До всички белослатинци в общината, България, Европа и целия свят

  Уважаеми дами и господа!

Днес е 18 май 2014 година. Бяла Слатина се готви да посрещне стогодишнината от обявяването на селището за град. На 27 юни 1914 г. ХVІІ обикновено народно събрание приема  указ №293,  а на 7 юли, същата година,  цар Фердинанд утвърждава закон за „преобръщение на селото Бела Слатина в град”.

Този юбилей е повод  ПП „Синьо единство” да изпрати своето послание към идните поколения с надеждата, че ще бъде прочетено след 10 г., на същия ден, когато Бяла Слатина ще  се готви да отбележи своята 110 годишнина.

Когато Вие, хора на бъдещето, отворите и прочетете това послание, част от нашите дела ще бъдат история. Затова, призоваме ви : останете хора с морал и ценности! С кураж  защитавайте своите принципи! Нека Бяла Слатина да стане отново привлекателно място за живеене!

Живейте и работете в тази благословена земя, уважавайте своята история и градете бъдещето в хармония с миналото!

Бъдете смели, упорити и градивни! Гордейте се със своя град! Завещавайте тази гордост на своите деца!

Да ви е честита 100- годишнината от обявяването на Бяла Слатина за град!
Множете успехите и прославяйте красивия си град!.  Носете в сърцата си Бяла Слатина!

Организация на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО Бяла Слатина


След тази прекрасна инициатива бяха  положени цветя и отдадена почит на Кольо Радев- Черкеза, един от Ботевите четници. Поборник, който градът не е забравил и помни неговата борба в името на Родината.

 „В най- новата ни история за трети път провеждаме избори за Европейски парламент. Няма да е лесно, но ние решихме да се борим, за да бъдат чути посланията ни”, с тези думи Светлина Берова, координатор на СИНЬО ЕДИНСТВО в Бяла Слатина, откри срещата с приятели, симпатизанти и членове, и представи кандидатите за Европейски парламент.

„Имахме два избора. Да се примирим и да бъдем мълчалив участник в построяването на една картонена кула, каквато сглобка от партии е Реформаторски блок или да напуснем и кажем истината. Тя трябва да бъде казана!”, заяви Христо Панчугов и продължи „хората в СИНЬО ЕДИНСТВО”  не могат да си позволят да станат съучастник в подмяната и да тръгнат срещу себе си. Знаем, че битката ще е неравна, но някой трябва да я започне! Въпреки всичко ние сме заедно, събираме се и това ме прави оптимист. Гласовете от тези избори ще дадат повод да се даде началото на разговор за създаване на единна дясна партия и как да запазим общността от дясномислещи”, каза още Панчугов.

Бойко Станкушев, втори в евролистата, коментира своето решение за участие в нея и подкрепата си към СИНЬО ЕДИНСТВО с думите: „В повечето страни обикновените хора не се занимават с политика, а гласуват за една политическа партия, която би защитила техните интереси. По този начин подсигуряват сила на тази партия. За съжаление, в България има отлив в тази посока. Важно е да се каже, че мълчанието не означава загуба на интерес и желание за по- добър живот. Причината е страхът! Много хора мълчат, много хора вече нямат инерция за нещата извън страданията, извън беднотията. Те трябва да разберат, че демократичната система означава човек да държи на своето, че трябва да се гласува и да търси отговорност”.

Станкушев коментира и тежката зависимост на България от руския фактор, като даде за пример близо стопроцентовата ни обвързаност в  сферата на енергетиката. „Последните четири правителства едно говореха, а друго правеха. Къде е диверсификацията на трасетата, какво се случи с интерконекторните връзки?”, попита Станкушев и завърши с думите: „Посяганато към номер 9 в бюлетината, не е заради носталгия, не е, че обичате синия цвят, а е за промяна, промяна в обстоятелствата!”.