вторник, 19 ноември 2013 г.

Изградиха Реформаторски блок и в Ямбол

Четири месеца след създаването на Реформаторския блок, дясното обединение заяви присъствие и в Ямбол. На брифинг в „Диана палас” представителите на регионалните структури на петте политически формации се обозначиха като единствената алтернатива на олигархичния модел в страната и обявиха курс към предсрочни парламентарни избори. 

Готови сме да отвоюваме България от мафията за гражданското общество, подчерта д-р Георги Стефанов, областен координатор на Движение България на гражданите, целта ни е създаването на модерна и справедлива обществена система, която може да разруши съществуващото статукво, каза д-р Стефанов. 

От своя страна Тодор Тодоров, председател на ямболската структура на Демократи за силна България, припомни основните начала, около които се обединяват десните.

Илиян Янев, координатор на „Синьо единство” за Ямбол, очерта някои от основните икономически приоритети на Реформаторския блок. 

В брифинга се включиха и Атанас Димов от СДС и Веска Михайлова, областен координатор на БЗНС (Н. Ненчев). Реформаторите потвърдиха, че имат, макар и неединодушна подкрепа на членовете на своите партии за обединението вдясно и посочиха, че ще работят заедно с по-далечна от следващите избори визия.