петък, 15 ноември 2013 г.

Реформаторският блок представя в неделя програмата си по правосъдие и вътрешен ред

В неделя, 17 ноември, от 11.00 ч. на пресконференция Реформаторският блок ще представи акценти от програмата си по правосъдие и вътрешен ред.

Секторната група с представители на партиите от блока и експерти от Гражданския съвет ще предложи действия по реформиране на съдебната система, прокуратурата и МВР, дългосрочни мерки за справяне с корупцията и операция „Чисти ръце“, визия за укрепване на службите, въвеждане на механизми за  реален граждански контрол и други мерки.

Модератор на събитието ще бъде Йонко Грозев, а в пресконференцията ще участва Димо Гяуров от Синьо единство, както и други представители на секторната група по правосъдие и вътрешен ред към Блока. Поканени са и лидерите на партиите и представители на Гражданския съвет.

Това е втората секторна политика, която Блокът представя, след икономическите мерки от началото на месец октомври. След реформите в правосъдието предстои да оповестим тези в сектор администрация, както и мерките за подобряване на медийната свобода и гражданското участие.

Пресконференцията в неделя започва в 11.00 ч. в централата на ДСБ, бул. „Витоша“ № 18 (вход откъм ул. „Кърниградска“)