четвъртък, 12 декември 2013 г.

Стефан Ганев: Трябва да се върви към единен политически субект

Източник и снимка: БТА, Автор: Малин Решовски
Лидерите на шестте партии от Реформаторския блок /РБ/ в Плевен днес дадоха първата си обща пресконференция в Пресклуба на БТА. 

Участниците във форума изразиха убеденост, че без изпълнение на шестте стъпки, посочени от РБ, "България няма да може да излезе от обществено-политическата и социално-икономическа криза, в която е изпаднала".

Областният координатор на "Движение България на гражданите" Стефан Милев посочи, че очакват до края на годината да бъде създадено споразумение за съюз на партиите от РБ, който да се яви на изборите защото са убедени, че "дълбоки реформи у нас са възможни, само ако РБ получи голяма обществена подкрепа". 

Областният председател на БЗНС Милчо Илиев добави, че са осъзнали грешките си от миналото и са готови "РБ да бъде мярка за стандарт какво е отношението на българина към европейските  ценности". 

Стефан Ганев - член на Националното представителство на партия "Синьо единство", заяви, че трябва да се върви към единен политически субект, като се направят компромиси и се превъзмогнат проблеми, предимно междуличностни, защото избирателите са показали на последните избори, че искат десните да партии бъдат заедно. 

Областният председател на СДС Мариана Лазарова припомни, че първата стъпка на партиите от РБ е направена в Плевен, когато за първи път са събрали партийните активи на формации от блока. Тя уточни, че работят заедно за създаване до края на януари на Граждански съвет към РБ в Плевен.Тодор Еленков - общински председател на ДСБ, каза, че "РБ ще бъде траен политически съюз, защото това го изисква политическата обстановка в страната". Областният председател на Народна партия "Свобода и достойнство" Телият Осман уточни, че според него "РБ е единствената алтернатива на сегашното политическо статукво". 

Участниците в пресконференцията казаха, че до пролетта ще създадат Граждански съвети към РБ във всички плевенски общини.

Източник и снимка: БТА, Автор: Малин Решовски