сряда, 18 декември 2013 г.

Отворено писмо до Радан Кънев и ПП ДСБ



До г-н Радан Кънев
Председател та ПП ДСБ

Уважаеми г-н председател,

Ние, членовете на Управителния съвет на Национален съюз Единство- Александър Маджиров, Димитър Иванов, Емил Йорданов, Маргарита Бойчева, Христо Панчугов - Ви уведомяваме, че сте били подведени от Петър Славов и Мартин Димитров, подписали от името на Национален съюз „Единство” днешното споразумение с ПП ДСБ.

Уведомяваме Ви, че господата П. Славов и М. Димитров представляват единствено себе си и личните си амбиции, защото в Управителния съвет на Национален съюз „Единство” не е обсъждано Споразумение с ПП ДСБ и не е взимано решение за подписването му. Дори не е свиквано заседание на Управителния съвет по този повод.

Това е в противоречие с Устава на Национален съюз „Единство” и по никакъв начин не ангажира членовете на сдружението с този акт.

Надяваме се, че ще вземете под внимание настоящото писмо и ще се разграничите от подписаното Споразумение, защото то представлява акт на подмяна, който цели да употреби членовете на Национален съюз „Единство”.

Подобни действия по същество представляват красноречив пример за задкулисие и непрозрачно взимане на политически решения, срещу които гражданското общество в България протестира вече шест месеца.