четвъртък, 5 декември 2013 г.

Мирослав Стефанов, областен председател - Стара Загора: Повече хора да влязат в политиката

Основната причина за постоянните разпади на СДС не се крие в това кой да води бащина дружина, каквото е наложилото се в обществото мнение. Всички вече сме наясно, че СДС  беше замислено като друго БСП, но навлизането на много читави хора в СДС отложи процеса, който червените бяха замислили.

Целта им бе, вливайки икономическите си интереси в частни лица, да владеят всички лостове на властта в държавата. Сценарият сега се повтаря и с ГЕРБ, коментира областният председател на Синьо единство Мирослав Стефанов.

Той допълни, че Синьо единство е единствената партия, създадена, за да се самозакрие и че с колегите му ще настояват за единен субект вдясно.

В лицето на Реформаторския блок Мирослав Стефанов вижда изборът на десния избирател. Всички десни трябва да преминем към общ проект с ново име и да забравим абревиатурите на досегашните партии, защото те вече са забравени.

На тези, които ни обвиняват, че сме стари лица, ще отговоря да заповядат в политиката, защото тя се самозатваря, заради което на преден план излизат едни и същи политици.

На последния митинг на БСП и ДПС Станишев и Местан дадоха ясна заявка за бъдещи съвместни действия. Гласувайки за БСП, получавате ДПС. Чрез двете политически сили продължава да действа бившата БКП, а България се отделя от пътя на Европа и тръгва към Евро-Азия, коментира Мирослав Стефанов.

Реформаторският блок, част от който е и Синьо единство, ще се бори за развитието на икономиката в страната и за реформи в съдебната система. ГЕРБ е наш опонент, а не бъдещ партньор. Предсрочните парламентарни избори са неизбежни, обобщи Мирослав Стефанов.


Източник: В. Наблюдател, Стара Загора