четвъртък, 5 декември 2013 г.

Христо Панчугов: Рeформаторският блок не трябва да е игра на коалиции, а консолидация на десницата в силна единна партия

Реформаторският блок има шанса да направи нещо по нов начин, нещо смело, а именно да преучреди българската политика като покаже, че тя може да се прави решително. За мен това усилие не е свързано с игра на коалиция, а с волята да сложим началото на това българската политика да изглежда по коренно различен начин. Нуждата от консолидация на десницата в силна единна партия е повече от очевидна през последните няколко години. А нуждата от това всеки да има политическо представителство е движещата сила на това усилие.

Това каза председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов на пресконференция на лидерите на партиите от Реформаторския блок в Монтана, където вчера бе представен Регионалният граждански съвет на формацията.

Това усилие може да има успех само ако е стъпило стабилно във всички региони на държавата и ако успеем да спрем разделенията, създадени изкуствено през последните години между столицата и провинцията и между различните групи в българското общество. Тези разделения имаха една проста цел – българските граждани да нямат адекватно политическо представителство, което да отстоява техните интереси, каза още Христо Панчугов.


В състава на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Монтана влизат лекари, инженери, преподаватели и общински съветници.