вторник, 4 февруари 2014 г.

БСП бълнува за „провал на дясното”. Левите управляват скрито или явно от 13 години

ПОЗИЦИЯ НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО

БСП привидя в Доклада на ЕК за борба с корупцията в ЕС „провал на дясното” в България, а вицепремиерът Зинаида Златанова се самоуспокои, че все пак „България не е на първо място по корупция, а има и след нас”.

Цинично е отношението на управляващите от БСП, ДПС и Атака към разгромяващите оценки от Брюксел за ширещата се корупция в страната.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО напомня на БСП, че България не е имала истинско дясно управление от 2001 г. 



Дясното правителство на ОДС направи необратими реформите в страната и евроатлантическата й ориентация. Но вече 13 години от тогава БСП е във властта чрез явни или тайни коалици, сделки на тъмно и договорки под масата. БСП, приближените им кръгове от ДС и семействата на бившата комунистическа номенклатура потъпкват закона, редят кабинети, използват президенската институция като инструмент за геополитически слугинаж на Русия и разпределят политическо и икономическо влияние.

БСП компрометира лявото в България, превръщайки го в задкулисие, което не прави политика, а корумпира повсеместно с единствената цел да контролира държавата и нейните граждани.

За съжаление днес тази цел е почти постигната. БСП подмени целия политически спектър. Зависими от БСП и клонинги на БСП са АВБ, ГЕРБ, Атака, ДПС, НДСВ и дори Реформаторския блок, който се управлява от двама министри на Тройната коалиция, двама депутати на Тройната коалиция, бивши най-приближени на Доган, и един министър на ГЕРБ.

Резултатът са поредните тежки констатаци на ЕК, които доказват, че ако в ЕС държавите се борят с мафията, то в България мафията отдавна си има държава. Именно зависимостите, корупцията и липсата на правила изкараха хората на улицата, за да поискат морал в политиката, работещи институции и справедлива съдебна система.



За ПП СИНЬО ЕДИНСТВО европейските избори ще бъдат тест за необходимостта от истинско дясно управление в БългарияНе управление на подмененото и контролирано от БСП дясно. Не управление на популистите от ГЕРБ, представящи се за десни. Не управление на „широкото национално съгласие”, а дясно управление, което да изправи държавата на крака и да върне авторитета й в ЕС.