четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Пловдив номинира Надежда Нейнски за водач на европейската листа на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО

Надежда Нейнски ще е водач на листата за предстоящите евроизбори на 25 май на партия "Синьо единство". Това съобщи на пресконференция в Пловдив зам.-председателят на партията Костадин Шанков.

Всички номинации на партията ще бъдат оповестени до края на месеца, но още отсега се знае, че бившият вътрешен министър и лидер на "Синьо единснтво" ще е водач на листата.

Освен Нейски, останалите предложени от региона за евроизборите са Христо Панчугов - преподавател по политология в НБУ, доц. Мирослав Стефанов - ветеринар от Стара Загора и педагогът Любка Иванова, също от Стара Загора, съобщи адв. Янко Радунчев – Председател на Областния координационен съвет на партията.


Номиниран е бил и самият Шанков, който обаче си е направил отвод с мотива, че не заема лидерски пост в партията, за да търси облага и ще работи за успех на изборите, без да е в листата.

От "Синьо единство" признаха, че са имали разговори с други партии, но на този етап не са влизали в коалиции заради различия в идеите. "Готови сме да работим с всеки, който обаче засвидетелства готовност да отстоява демократичните принципи и досега не е подменял сините идеи", заяви Костадин Шанков. "За нас евроизборите не са цел, а средство за създаване на единна дясна партия, която да отстоява генетичните сини идеи", допълни той.

Източник: Густонюз Пловдив