четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Горна Оряховица номинира Надежда Нейнски за водач на евролистата

Горнооряховската организация на „Синьо единство” номинира трима от националните лидери на партията за кандидат-депутати в Европейския парламент. Изборът на местните сини е паднал върху Надежда Нейнски, председателя на партията Христо Панчугов и заместничката му Маргарита Бойчева.

Номинираме Надежда Нейнски защото тя е най-успешният десен евродепутат, уважаван в Европа политик, компетентен и опитен експерт, доказал, че знае как да защитава националните ни интереси, обясни лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО в региона Калина Прокопиева.

Мотивите да се подкрепи Христо Панчугов са, че той е идеен, енергичен, креативен, с европейско излъчване. Притежава потенциала да работи успешно в Европейския парламент, защитавайки националните интереси на България. Маргарита Бойчева има опит в работата в Европарламента, познава неговите механизми, тя е ерудирана, енергична, креативна и последователна.

Според критериите на партията кандидатите трябва да не са били членове на бившата БКП и да не са имали принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия; да имат завършено висше образование; да владеят поне един от работните езици на ЕП; да имат политически опит и/или политическа ангажираност; да са популярни и активни; да имат задълбочени познания и споделяне на дясната европейска политика /ЕНП/; да имат задълбочени познания относно функционирането на органите и структурите на ЕС.

Обсъждането на номинациите ще стане на национален форум на 8 и 9 март, в който ще участва и Калина Прокопиева. Тогава окончателно ще бъде сглобена листата и определен водача. Горнооряховската организация отдавна обяви, че иска това да е Надежда Нейнски. Подобни са нагласите и на другите структури на сините.

СИНЬО ЕДИНСТВО първи от десницата обявяват своите номинации за евродепутати. Партията, която напусна Реформаторския блок преди няколко месеца, ще се яви на Евроизборите самостоятелно и това всъщност ще бъде първият изборен тест за бившите седесари.


Източник: RegNews.net

Автор: Елена Велкова