четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Надежда Нейнски е с най-високо одобрение сред лидерите на традиционната десница


Надежда Нейнски е с най-високо ниво на одобрение сред лидерите на традиционната десница, показват данните от националното представително изследване на агенция „Медиана”, проведено в началото на месец февруари.


Евродепутатът се появява за първи път в рейтинговото проучване за одобрение на водещите български политици на агенцията. На въпроса „Според вас, за кои от тези политици бихте казали, че са наистина добри политици?” - Надежда Нейнски посочват 17% от анкетираните. Радан Кънев е с 9% одобрение, а Касим Дал и Божидар Лукарски – респективно с 8 и 5 процента.
Ако изборите бяха днес, 6.4% от анкетираните посочват, че биха гласували за Реформаторския блок, като данните за обединението се формират от сбора на отговорите: за Реформаторския блок като цяло (3.4%) и поотделно за СДС (0.7%), за ДСБ (0.5%) и за Движение „България на гражданите” (1.8%).

Това недвусмислено показва мястото и перспективата пред листа на традиционната десница на предстоящите Евроизбори 2014.


Като положителни тенденции в резултатите на изследването, могат да бъдат отбелязани високите проценти от хората, които смятат, че европейските избори ще бъдат важни за страната и декларират, че със сигурност ще гласуват на тях.