сряда, 5 март 2014 г.

Надежда Нейнски и Жан-Клод Юнкер ще открият дискусия за електронната търговия по време на конгреса на ЕНП

Евродепутатът на Синята коалиция и лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов заминават за Дъблин за участие в предизборния форум на ЕНП, който ще се проведе на 6 и 7 март

Президентът на Съюза за малки и средни предприятия– Европа Надежда Нейнски и кандидатът за председател на Европейската комисия от ЕНП Жан Клод Юнкер ще открият заедно дискусията „Електронната търговия като фактор за растеж на малките и средни предприятия“. Тя ще се проведе на 7 март в рамките на конгреса на ЕНП в Дъблин и е организирана от Съюза за малки и средни предприятия- Европа.

Заедно с Нейнски в предизборния форум на ЕНП участие ще вземе и лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов.  Основна тема на конгреса е подготовката на най-голямата европейска дясно-центристка партия за предстоящите избори за Европейски парламент през май тази година. Предвиден е и избор на председател на ЕНП, както и избор на кандидата на ЕНП за председател на ЕК.

На 6 март в качеството си на президент на Съюза за малки и средни предприятия – Европа към ЕНП Надежда Нейнски ще говори пред висшия партиен форум за решенията, които ЕНП предлага на европейските граждани с цел преодоляване на икономическата криза и развитие на по-добра среда за предприемачеството на европейско и национално ниво.

В дискусията с участието на Надежда Нейнски ще се включат още президентът на Европейското обединение на християндемократическите работници към ЕНП  Елмар Брок, президентът на Съюза на жените към ЕНП Дорис Пак, както и Председателят на групата на ЕНП в Комитета на регионите – Михаел Шнайдер.