събота, 22 март 2014 г.

Ние сме алтернативата. Ние сме в дясно.

Винаги съм мислел, че ще остана само журналист. Тук съм, за да поема своята лична отговорност за начина, по който се случва прехода в България- по добре планиран и осъществен сценарий, това каза пред журналисти в град Плевен Бойко Станкушев.

Вторият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО  за Европейски парламент мотивира участието си в политическия процес у нас с необходимостта да се постави диагноза на случващото се в страната и да се действа. „България се управлява от около 200 олигархични фамилии, половината, от които са назначени за служебни капиталисти още преди 24 години и обслужват единствено собствените си  и геополитическите интереси на Кремъл. Те внушиха апатия, основана на страх в хората и всеки глас, който казва колко е страшно и опасно това, е ценен.Трябва да върнем вярата в себе си и да вземем нещата в свои ръце“, каза той.

Журналистът и общественик Бойко Станкушев е категоричен, че подписаната от СИНЬО ЕДИНСТВО и гражданските сдружения „ЕВЕТ“ и „Обединени земеделци и демократи“, Платформа за единна дясна партия е реален инструмент за възстановяване на десницата и доверието в политическия живот. “ СИНЬО ЕДИНСТВО стъпва на здравите основи на принципите формулирани от бащите на демокрацията в Европа. Тук са и различията ни с лидерите на останалите сглобки, с претенции за дясно в политическото пространство“, каза Станкушев. Реформаторският блок е еклектика, обединение, в което водеща роля имат лидери на НДСВ и ДПС.  „Какво може да ги свързва с десния избирател?“, попита той.

„СИНЬО ЕДИНСТВО предлага кристална яснота, като платформа и структура за единна дясна партия, които ще бъдат коректив и основа на процесите в дясно. Българите са буден народ, нашата евролиста и идея за бъдещето носят  добра енергия и центростремителна сила, за това ще успеем“- изрази увереност журналистът Бойко Станкушев.

Председателят на гр. сдр. „Обединени земеделци и демократи“ , Моньо Христов заяви, че след днешния ден СИНЬО ЕДИНСТВО има пълно основание да твърди, че ще участва в предстоящата кампания с единствената дясна листа. В отговор на журналистически въпрос  той каза, че Меглена Кунева е политикът нанесъл най- голяма политическа и икономическа вреда на българската държава, наравно с Доган, Жан Виденов и Станишев.  „Човек работил срещу народа си като еврокомисар, не може да бъде конкурент на Надежда Нейнски“, беше категоричен Моньо Христов.

Той представи и основните приоритети, за които СИНЬО ЕДИНСТВО има разработени програми и ще работи в Европейския парламент:

-          Високо ниво на публично-  частно партньрство;
-          Реабилитация на земеделието;
-          Енергийна независимост от Русия, чрез диверсификация и енергийна ефективност;
-          Доходи и заетост, чрез европейско образование, иновации и предприемачество;
-          Подкрепа за малкия и среден бизнес с промени в законодателството, финансова подкрепа от ЕС и нормализиране на инвестиционния климат у нас.