понеделник, 31 март 2014 г.

Бойко Станкушев: Представителите ни в Европейския парламент не използваха всички възможности, за да бъдат полезни за България

Според кандидата за евродепутат от листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Бойко Станкушев много малко са били използвани възможностите, които е давало на България нейното представителство в Европейския парламент досега. Той каза това на пресконференция днес в Хасково. В брифинга участваха още Костадин Шанков - заместник-председател на СИНЬО ЕДИНСТВО и кандидат за евродепутат в листата на партията, както и представители на регионалните организации на организациите, подписали платформата за създаването на единна дясна партия.

Станкушев смята, че досегашните ни евродепутати е трябвало да обяснят, че България е една болна страна, да й се постави диагнозата и да се търси всякакъв вид помощ за началото на оздравяването й. Сред аргументите си той посочи, че България продължава да е енергийно зависима от Русия, има увеличаваща се безработица, има криза в образованието и "катастрофа" в здравеопазването. По думите му това е щяло да бъде честно признаване на проблемите в държавата ни.

Със създаването на платформата, СИНЬО ЕДИНСТВО  иска да покаже, че е възможно да съществува дясно обединение, което да бъде максимално прозрачно и ясно, да бяга от всякакви безпринципни сделки и с течение на времето да създаде ядрото на едно голямо бъдещо дясно обединение, посочи Станкушев. Той отбеляза, че то ще бъде създадено на основата на човешкия морал, качества и достойнства на тези, които действително искат да започнат да правят десни политики.

Източник: БТА Пресклуб Хасково