сряда, 31 юли 2013 г.

Маргарита Бойчева: Включването на СДС и БЗНС в Реформаторския блок е повод да се проведе дебат за структурирането му


Предложението на колегите от ДБГ е интересно и идва в подкрепа на нашето желание за избистряне на политическата физиономия на Реформаторския блок и ясно формулиране на целите му. Това, че някои от партиите в блока са имали различни политики в миналото, не означава, че не можем да сближим политиките си в бъдеще.

Решенията в Реформаторския блок се взимат с пълно съгласие на петте партии-инициаторки, но ние разбира се, ще обсъдим в ръководните органи на Синьо единство включването конкретно на СДС и БЗНС.

Това е повод да се проведе дебатът, за който Синьо единство отдавна настоява - относно структурирането, политическите оценки, принципи и ценности, които ни обединяват, защото в момента имаме само онези 12 точки, които представляват общата ни визия за бъдещето.

На последното заседание на блока, Синьо единство предложи на партньорите конкретни въпроси по този дебат.

В контекста на заявения стремеж на Реформаторския блок да обедини политическата и гражданската енергия, Синьо единство възнамерява да обсъди в партията привличането към блока на две граждански организации, изключително активни в изработването на десни политики, Демократично действие Д2 и ЕВЕТ - и при съгласие, ще ги предложим също за участие в Реформаторския блок.