четвъртък, 4 септември 2014 г.

Надежда Нейнски: Дебатът за дясното е много съществен за България


“Синьо единство” през краткия период на своето съществуване отстоява тезата, че възможността традиционната десница да се върне сериозно на политическата сцена минава през създаването на единна партия, заяви в „Денят започва“ Надежда Нейнски от Коалиция „Десните”. „Десните” за нас е един период на приближаването към тази цел.

Аз подкрепям Коалиция „Десните”. Ще направя всичко възможно тази коалиция да има сериозна заявка на предстоящите парламентарни избори. Смятам, че дебатът за дясното е много съществен за България, каза тя.

Смятам, че традиционната десница направи най-необходимото, за да може България да смени своя геополитически път. Коалиция „Десните” има тази характеристика, че в нея присъстват и членуват хора, които през годините правихме реформи и взимахме много тежки и непопулярни за България решения, обясни още Нейнски.

Тя подчерта, че “Синьо единство” е бил изключен от Реформаторския блок поради „различие в оценката на компромисите“. Тези избори, които предстоят, ще бъдат тест за това доколко десният избирател е готов да приема и да подкрепя компромиси, заяви тя.

“Синьо единство” се сформира и отдели от СДС точно поради неприемането на компромиса спрямо ГЕРБ, поясни Нейнски. Нашата битка е за онези, които не подкрепят ГЕРБ, но са десни избиратели.