събота, 13 септември 2014 г.

Емил Йорданов, Деница Сачева и Анелия Дудинова се срещнаха с роми от столичния квартал Филиповци

Кандидатите за народни представители на коалиция ДЕСНИТЕ от 25 МИР – Деница Сачева, Емил Йорданов (зам.председател на "Синьо единство"), Анелия Дудинова (гражданска квота, дизайнер от ромски произход) се срещнаха с роми от столичния квартал Филиповци.

Те представиха пред тях програмата на коалицията и обсъдиха с младите роми възможностите за достъп до образование и работа. 

"Ние сме първите, които правим кампания „Не продавай гласа си”. Искаме да започнем кампания, която да разясни, че купуването на гласове би продължило мизерията на хората", каза Деница Сачева, водач в 25 МИР София и 29 МИР Хасково.


ДЕСНИТЕ подчертаха, че ограмотяването е ключов елемент към навлизането на пазара на труда, равнопоставеността и интеграцията в обществото. Именно затова от коалицията допълниха, че ще работят за образование на ромите на всички нива чрез програми и законодателни инициативи.


ДЕСНИТЕ раздадоха медицински книги, в помощ на хората в квартала, тетрадки и химикалки по повод предстоящия първи учебен ден.