петък, 19 септември 2014 г.

Христо Панчугов: ДЕСНИТЕ предлагаме намаляване на регулациите за малките и средни предприятия

За да се създадат истински условия за икономически растеж в България, трябва да спрем да смятаме, че само големите капитали са важни. В основата на икономическия растеж навсякъде в Европа са малките и средни предприятия. ДЕСНИТЕ предлагаме отпадане на сложната система от регулации за малкия и среден бизнес. Трябва да има опростени правила за регистрация и последващ контрол.

Тази теза застъпи водачът на ДЕСНИТЕ във Варна Христо Панчугов, който участва тази сутрин в дебата на БНТ 1 с кандидатите за народни представители от морската ни столица.
Според  ДЕСНИТЕ основен проблем за липсата на икономически растеж в страната е липсата на стратегия за конкурентноспособност, отбеляза Панчугов. Според него един от начините да се повишат доходите на хората е като се обвържат доходите с подобряването на квалификацията.
„ДЕСНИТЕ предлагаме възстановяване на държавността, защото институциите в България бяха системно разрушавани през последните години и в момента те не могат да решат никой проблем на българските граждани“ , категоричен бе Панчугов.

Той представи и позицията на коалицията за промени в изборното законодателство и гарантиране на честни избори. Панчугов репликира представителите на партиите и коалициите от левия спектър и центъра, че въвеждането на образователен ценз при гласуване няма да реши основни дефекти на изборния процес като купуването на избирателните комисии и фалшифицирането на изборните резултати. Според ДЕСНИТЕ  трябва да се въведе професионална изборна администрация и електронно гласуване.

Панчугов каза, че във Варна може и трябва да се развива четири-сезонен туризъм. Според ДЕСНИТЕ това ще се постигне с развитие на бизнес-средата в региона, увеличаване на средствата за реклама, прекратяване на противопоставянето между бизнеса и еколозите и стриктно спазване на правилата в натура 2000.  


Панчугов призова гражданите на Варна и областта да подкрепят ДЕСНИТЕ  с номер 17 в бюлетината, защото това са политиците, извървали реални реформи в държавата, докато всички останали формации, които претендират да са десни, следва да доказват това.