понеделник, 28 януари 2013 г.

Над 520 хиляди българи показаха решителност да върнат страната на пътя на евро-атлантическите ценности


Въпреки откровената спекулация на БСП с цифрите и фактите около проекта „Белене”;

въпреки нежеланието и страхът на ГЕРБ да се ангажират с ясна позиция по въпроса с референдума;

въпреки отказа от участие в демокрацията от страна на „България на гражданите” и СДС;
въпреки контролираните медии;

въпреки масираните внушения, че нищо не зависи от гласа на избирателите първият референдум в най-новата история на страната показа, че над 520 хиляди българи са твърдо решени да върнат България на пътя на евро-атлантическите ценности.  

НС Единство приветства онези близо 40 % от гласувалите на референдума, които със своето "НЕ" демонстрираха здрави демократични инстинкти и твърда готовност да отстояват правилата на демократичната държава. Тези хора показаха, че не се поддават на манипулации, не се огъват пред корпоративни интереси и отхвърлят категорично популизма, лашкащ се между „да” и три пъти „не” само в рамките на седмица.

За тези хора бъдещето на децата им винаги ще е по- важно от победата на Джокович. Тези хора никога няма да се поддадат на съзнателните усилия на ГЕРБ постоянно да неглижират и обявяват за безполезни всички демократични механизми и институции в държавата. Те никога няма да се съгласят с думите на вътрешния министър, че загубиха всички български граждани от първия демократичен референдум”, защото когато човек решава сам и не оставя другите да решават вместо него, не е и не може да бъде губещ, независимо от резултата.  

Тези хора доказаха, че подмяната на истината, която целенасочено се прилага в България през последните 12 години, вече е изобличена и намира своя логичен отпор.  

Над 520 хиляди българи не просто казаха НЕ на една ненужна ядрена централа, но те казаха НЕ на емблематичния олигархичен мега-проект на прехода, който близо 30 години хранеше кампаниите против демокрацията, против евро-атлантическия път  и против модернизацията на България.

Ние от НС ЕДИНСТВО вярваме, че всяка голяма промяна започва с малки, но решителни крачки.

С гласа си НЕ на референдума модерните десни хора на България направиха решителна крачка към развенчаване на дългогодишната илюзията, че група задкулисни играчи в политиката и икономиката имат пълен монопол над истината. И тези над 520 хиляди българи са истинските гаранти за бъдещето на страната ни.