сряда, 9 януари 2013 г.

М. Димитров: Найденов да даде незабавни обяснения пред парламента за разрастващия се скандал с дюните край Несебър



Групата на Синята коалиция в парламента настоя земеделският министър Мирослав Найденов да се яви незабавно в Народното събрание и даде пълен отчет за разрастващия се скандал със застрояването на дюните край Несебър. "Оказва се, че не става въпрос за един парцел, а за 4-5, подготвени за продажба терени", обяви от парламентарната трибуна Мартин Димитров, представител на НС "Единство" в Синята коалиция.


По думите на депутата "това говори за епидемия, каквато видяхме при управлението на тройната коалиция". 
Мартин Димитров посочи, че Мирослав Найденов трябва да отговори как е възможно всичките терени, които се намират върху защитена територия, са подготвени за продажба и в сделките са замесени едни и същи
или свързани лица. 

"Това говори за политическа поръчка, за която министърът трябва да е знаел", коментира депутатът. И добави, че ако Мирослав Найденов откаже да дойде в парламента, това означава, че се крие от отговорност. 


Междувременно НС „Единство” се обърна към депутатите от ПГ на Синята коалиция да внесат питане във връзка с появилите се информации за поредица от висящи процедури по отчуждаване и разпродажба без търг и конкурс на парцели в защитена зона, намиращи се в съседство със скандалните 29 дка дюни в Несебър.