сряда, 16 януари 2013 г.

По искане на Синята коалиция и НС Единство Найденов е извикан в парламента за скандала с дюнитеПо инициатива на депутати на „Единство” в Синята коалиция, парламентът ще изслуша в четвъртък (17 януари) министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той е извикан заради скандала със сделките с имоти в Несебър.

Изслушването на Найденов ще бъде първа точка в утрешното заседание на Народното събрание.

"Това, че е извикан Мирослав Найденов в комисията на Яне Янев, е отделна тема, но нека да дойде да обясни в пленарна зала. Вече трайно криете министъра на земеделието. За един случай може да не е знаел, но за пет случая, които са извадени от горския фонд по същия начин, няма как да не е знаел", аргументира искането си Мартин Димитров.

По думите на Иван Костов, министър Найденов трябва да даде обяснения за това, че са извадени от горския фонд не един парцел, а пет, които са подготвени за продажба, без да се спази процедурата по закона. Той напомни и за това, че шефът на РИОСВ - Бургас се е возил в джип на фирмата, която придобива парцела. И предупреди, че ако министърът не бъде извикан Синята коалиция ще поиска изслушване на министър-председателя.