събота, 26 октомври 2013 г.

Лидерът на „Синьо единство” Христо Панчугов бе сред преподавателите, които се срещнаха и подкрепиха студентите тази вечер

„Знам, когато си на 20 години колко далеч ти изглежда времето след университета. Предполагам колко по-лесно би ви било да си кажете, че вече нищо няма значение и да отидете на едно по-добро място някъде извън страната. Но вие сте тук, борите се за правото си на бъдеще и имате нашата подкрепа, както и подкрепата на всички българи, за които понятието „човешко достойнство” все още не е изпразнено от съдържание”.

Това каза на студентите, окупирали СУ „Св. Климент Охридски” председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов. Той е преподавател по политически науки в Нов български университет. Като такъв се включи в групата преподаватели, които се срещнаха тази вечер със студентите и се подписаха в подкрепа на студентските искания. Сред тях бяха още професори, доценти, членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок, евродепутати и др.

„Ще се опитат да ви разделят. Ще се опитат да ви обезсърчат. Ще се опитат да ви купят. Ще се опитат да ви изгонят.  Защото управляващите искат едно-единствено нещо – да ви няма именно вас-будните!”, окуражи студентите Христо Панчугов.

Той обсъди с тях и възможността в предстоящите дни да се инициира подкрепа за протестната акция и от други висши учебни заведения.