четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Реформаторите искат публичен отчет за работата на областния управител и всички депутати


Снимка: DarikNews.bg 

Граждански съвет към Реформаторския блок във Велико Търново ще бъде учреден до края на октомври. В него ще участват университетски преподаватели, юристи, представители на малкия и среден бизнес, съобщиха координаторите на партиите, които са част от дясното обединение в региона. В най-кратки срокове ще бъдат структурирани и общински организации на Реформаторския блок в цялата област, каза регионалният координатор на “Синьо единство” д-р Ваньо Шарков.
Реформаторите излязоха и с първа политическа позиция, одобрена с пълен консенсус, в която са записани четири точки. Десните настояват областният управител инж. Георги Рачев да направи публичен отчет на първите 100 дни от дейността на институцията, а така също всички депутати от областта да излязат с отчет на парламентарната си работа и внесените от тях законопроекти от началото на мандата.
От Реформаторския блок искат още народните представители от управляващото мнозинство да дадат обяснение за извършените уволнения и назначения в държавните институции в областта и какви са мотивите за тях. Нека депутатите да заявят и своето отношение към два проекта от национално значение – АЕЦ “Белене” и Южен поток, и как те ще се отразят на местната икономика, призова д-р Шарков.
Д-р Ваньо Шарков, който бе депутат в 41-то Народно събрание, коментира, че в момента не вижда никакъв парламентарен дух в пленарната зала. Този парламент използва най-неполитическия и най-силния език на омразата, заяви синият политик. За вота на недоверие Шарков заяви, че мотивите трябва да внимателно да се обмислят. Според него министерството на инвестиционното планиране не е най-големият проблем на държавата и българското общество, а това, че в момента сме на последно място по средства за оцеляване.

Източник:
DarikNews